ALEDOIA EHK ARMASTUS VÕIDAB HIRMU. Andrus Joonase maalid

19. juuni – 8. juuli 2007
Pärnu Kunstnike majas (Nikolai 27)

 

Oskasin kunagi lihtsalt olla ja nautida igat hetke oma elust. Elada ilma hirmuta ja olla see, kes ma olen. Siis aga hakati mind sulgema järjest rohkem ja rohkem, väga järjekindlalt ning põhjalikult. Ma kaotasin enamuse oma vabadusest ja tegelikust olemusest. Hakkasin vastu ja alustasin palju sõdu. Neist ühtki ei võitnud, ega ka kaotanud. See hoidis mind elus, aga ma väsisin. Usk ja lootus olid alles, kuid jõudu enam ei olnud. Siis juhtus midagi, ennem kui oleksin lahkunud, tuli minu juurde maailma kõige ilusam ja targem naine. See naine ütles: sa oled vaba ja rebis mu südame suure jõu ning armastusega lahti. Hakkasin südamega nägema. Alguses oli väga valus. Harjusin ning julgesin elada ja näha südamega. Sellest see näitus ongi.

See naine käib meie seas ringi ja avab südameid, aga vaid neil, kes südame kutset on järginud. Argus on patt ja armastus võidab hirmu.

Andrus Joonas ehk Valge Huntmees
juuni 2007