RISOMNIA. Pusa maalid

10.02. – 28.02.2015 Pärnu Linnagalerii Kunstnike Majas

Näitusel on eksponeeritud kunstniku kolmel viimasel aastal valminud maalid, kus Pusale omaselt ei puudu eredad värvid ja katkematud jooned. “Sõna “risomnia” tekkis ühel päeval kui mul teda väga vaja oli. Risomnia on n.ö. leidsõna, millel puudub selge vaste, tegemist võib olla nii koha kui seisundiga. Ma ei oska öelda, kas ma maalides olen Risominas või põen risomniat aga mulle tundub, et see sõna kirjeldab kõige paremini minu viimaste aastate loomingut.” Pusa (Piret Bergmann) tegutseb peamiselt maalijana ja on esinenud oma teostega paljudel isik-ning grupinäitustel. Viimastel aastatel on ta kõige rohkem tuntud oma eredavärviliste mustritega kaetud, peaaegu psühhedeelsena mõjuvate maalide poolest, läbi mille on tal Eesti kunstipildil üsna unikaalne koht.