SCRIPTS, SCRAPS, SHAPES AND OTHER MISHAPS. Steve Vanoni

04.04-21.04.2012 Pärnu Linnagalerii Raekojas (Uus tn 4)

Steve Vanoni, Kaliforniast pärit kunstnik, kes viimasel paaril aastal on rohkem Tallinnas elanud, tutvustab end ise nii:

Ma maalin, teen performantse, loon kunstilisi autosid, lõikan metalli, teen saviskulptuure, töötan erinevate meediumidega ja olen oma töödega aktiivselt galeriides esinenud üle 30 aasta. Leian, et olen üks parimaid elusolevaid maalijaid planeedil… ilma naljata! …ja naeran enda üle niipalju kui võimalik!

Olen olnud kunstiõpetaja alates 1987. aastast, mänginud muusikat üle 40 aasta, esinenud sõnaliste performantsidega alates 1981. aastast ja näitlen, kui kutsutakse.

Minu kodulinnas Põhja-Kalifornias olen teinud koostööd suurepärase kunstnikerühmaga HORSECOW-nimelisest kunstikommuunist, mille art-car’ide osakonda ma paarkümmend aastat juhtisin.

Kunstiõpetajana olen töötanud õpilastega riigikoolidest, arengupeetusega täiskasvanutega, vangidega ja igat sorti muude kooli- ja eelkooli õpilastega. 1995. aastal sain Sacramento kunstikomisjoni auhinna õpetava kunstnikuna tegevuse eest kunsti õpetamisel kogukonnale.

Käesoleval näitusel eksponeerib Steve Vanoni oma maale, performantsidokumentatsioone ning valikut tema Art Brut kollektsioonist.

Ta on kogunud Ameerika lõunaosariikide rahvakunsti ja USA autsaider kunsti viimased kakskümmend aastat.